A Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában bevezetett járványügyi helyzet miatt történő változtatások

Az   EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA által kiadott A 2020/2021. TANÉVBEN A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL szóló intézkedési terv kiegészítése

 

1. A szülőket a Kréta rendszeren keresztül folyamatosan tájékoztatjuk a járványügyi helyzettel kapcsolatos iskolákat érintő változásokról.

 

2. Az első tanítási napon az osztályfőnökök tájékoztatják a gyerekeket a járvány megelőzésére bevezetett előírásokról, szabályokról.

 

3. Idegenek és szülők az iskolába csak az intézményvezető engedélyével jöhetnek be. Minden bejáratnál egy figyelemfelhívó táblát helyezünk el. Ezen megadjuk az iskola telefonszámait, melyeken szükség esetén a szülők (és az iskolába valamilyen ügy lebonyolítása miatt érkezők) segítséget kérhetnek, időpontot egyeztethetnek. Az esetlegesen engedélyezett időpontban is csak maszk előírásszerű használatával és az intézmény dolgozójának kíséretében léphet be az iskola területére.

4. Az iskolába csak egészséges, tüneteket nem mutató tanuló léphet be. Ha a szülő gyermekén az ismert tüneteket észleli, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje szerint gondoskodjon az orvosi vizsgálatról. A szülő köteles értesíteni az intézményt, ha gyermekénél koronavírus-gyanú merül fel vagy igazolt fertőzése van.

5. Ha az iskolában észlelünk a gyermeknél tüneteket, azonnal elkülönítjük, s értesítjük az iskolaorvost. Az iskolaorvos (házi gyermekorvos, kezelőorvos) dönt a továbbiakról. A tanuló kizárólag orvosi igazolással térhet vissza az iskolába.

6. A gyerekek reggel a pályára a nagykapun (7.00-7.45 között lesz nyitva) jöhetnek be- a kiskaput zárva tartjuk- annak érdekében, hogy a bejövetel során a biztonsági távolság tartható legyen és a  kocsik a parkolóban ne torlódjanak fel. Délután viszont a kiskapunál várhatják a szülők a gyermekeket.

Az iskola épületébe csak 7.45-kor jöhetnek be a tanulók. Ha az időjárás lehetetlenné teszi az udvaron tartózkodást 7.45 előtt, akkor engedjük be a tanulókat a kritikus létszám eléréséig két tanterembe elosztva, majd utána a saját osztályukba.

7. Nem lesz sorakozó a gyerekeknek sem a reggeli gyülekező, sem a szünetek idején. Eső esetén a gyerekek nem a zsibongóban gyülekeznek, hanem mindenki megy a saját osztályába.

8. Minden terembe érkezéskor, étkezés előtt és után a gyerekeknek kötelező a szappanos kézmosás, ezt követően papírtörlővel, illetve saját törölközővel való kéztörlés. Minden évfolyamon tisztasági csomagot kérünk a gyerekektől. Lehetőleg minden nap kérjük hazavinni és kimosni a törölközőt. (Hiszen naponta legalább hatszor mosnak kezet.) A tisztasági csomagot a minimumra szorított teremváltáskor vigyék magukkal. Az iskola több pontján kézfertőtlenítőt helyezünk ki a gyermekek számára. Emellett ajánljuk a szülőknek, hogy biztosítsanak gyermekük számára saját használatra kézfertőtlenítőt.

9. A tízóraihoz lehetőleg hozzanak a tanulók egy papírszalvétát, amit a padra tesznek majd étkezéskor.

10. A testnevelésórán használt felszerelést minden testnevelésórás nap végén kérjük hazavinni s kimosni.

11. Minimálisra csökkentjük az osztályok vándorlását a tantermek között:

-kémia és technika szaktantermekbe, nyelvi bontások idején vándorolnak az osztályok

-informatikaterembe szigorúan csak informatikaórára mehetnek a tanulók

-az alsó szinten lévő digitális táblás teremben A héten az 5.a, B héten az 5.b osztály tartózkodik az első hónapban, utána 1., 2. és 3. osztályoknak is biztosítunk napokat

-a fizikaórákat és énekórákat az osztálytermekben tartjuk

12. Az öltözők rendjében a következő változást vezetjük be:

A fiúk mindig az osztálytermekben öltöznek. A lányok a lenti öltözőkben úgy, ha az egyik osztály a lány öltözőben öltözik, a következő csoport a fiú öltözőt használja. Ez a megosztás hosszabb időt biztosít a két osztály öltözőhasználata közötti fertőtlenítés elvégzésére.

13. Az iskolai könyvtár használatában a következő szabályokat hozzuk:

-belépéskor mindenkinek kötelező a kézfertőtlenítő használata

-helyben használatkor tartjuk a másfél méteres távolságot

-a számítógépeknél egyszerre csak egy tanuló ülhet

-a kölcsönzésből visszahozott dokumentumokat 2 napra karanténba helyezzük, újra kölcsönzésük csak ezután lehetséges

14. A gyerekek ebédeltetését 4 turnusban végezzük. A 4., 5., 6. és 7.  órák utáni időpontokban. Egyeztetünk az önkormányzattal, hogy az ebédlő mindkét termének használatát tegye lehetővé.

15. Minden szünet után fertőtlenítjük a mellékhelyiségeket.

16. A napköziből és tanulószobából csak 15 és 16 órakor mehetnek el a tanulók, akiket egy pedagógus vagy pedagógiai asszisztens kísér a hátsó kiskapuig, ahol átadja őket a szülőnek/gondviselőnek. Ez alól kivételt képeznek a busszal haza járó diákok, akik kb. 15.30 órakor a szokásos kísérettel hagyják el az iskolát. Szülő a gyermekéért nem jöhet be az iskolába. Sürgős esetben a kihelyezett telefonszámokon kérhet segítséget.

17. A szülői értekezleteket időeltolással tartjuk úgy, hogy egyszerre csak egy csoport tartózkodjon az épületben. A szülőket szájmaszk viselésére és a biztonsági távolság megtartására kérjük.

18. Minden munkatervi program megvalósulását az aktuális járványügyi helyzettől és előírásoktól tesszük függővé.

Iskolánknak ugyanolyan fontos a lélek és a szellem, mint a test.

Ezért felhívnám a szülők figyelmét a gyermekekkel való kommunikációra a járványveszéllyel kapcsolatban. Más az óvatosság, más a félelem és más a rettegés. A gyerekek tőlünk, felnőttektől (szülőtől és pedagógustól) várják a biztonságot, védelmet, nyugalmat. Igyekezzünk megfelelni ennek.

 

Ják, 2020.08.30.                                                     Gálos Zsolt

                                                                             intézményvezető

Holvagyunk

Belépés

Iskolánk

IMG_7578
IMG_7579
IMG_7580
IMG_7589
IMG_7590
IMG_7591
IMG_7592
IMG_7593
IMG_7594
IMG_7595
IMG_7596
IMG_7597
IMG_7598

IMG_7581
IMG_7582
IMG_7583
IMG_7584
IMG_7585
IMG_7586
IMG_7587
IMG_7588

Rendezvénynaptár

H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Keresés

Látogatók

Oldalainkat 135 vendég és 0 tag böngészi

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com