Üdvözöljük

a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola honlapján!

AZ EGYSÉGES EURÓPAI SEGÉLYHÍVÓ SZÁM NAPJÁT ÜNNEPELTÉK!

Az Európai Unió tagállamaiban minden év február 11-én ünneplik az Egységes Európai Segélyhívó Szám Napját (EENA-nap). Ebből az alkalomból Európa-szerte kampányokat, és programokat szerveznek a 112-es segélyhívószám népszerűsítése, és helyes használata érdekében.

Az idei EENA-napra a szombathelyi Hívásfogadó Központ rajzpályázatot hirdetett a Vas és Zala vármegyei iskolásoknak. A rajzok témája adott volt: Milyen szervezetektől lehet segítséget kérni a 112-n, azaz a központi segélyhívó telefonszámon keresztül? Milyen esetekben kell hívni a 112-t? Miben tud segíteni a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem (tűzoltók)?

Iskolánk 3.b osztályából több pályamű is érkezett a versenyre. Az eredményhirdetésre február 10-én került sor Szombathelyen, amikor a hívásfogadó központban különböző programokkal várták az érdeklődőket.

A nyitóünnepségen dr. Hablicsek Nikoletta r. ezredes és dr. Horváth András Barna megbízott osztályvezető köszöntötte a megjelenteket és adták át a díjakat. Az ezredes asszony elmondta, hogy idén is nagyon sok szép rajz érkezett, és bizony nem volt könnyű kiválasztani a legszebbeket. A legnagyobb öröm mégis az, hogy évről-évre egyre több gyerek ismeri meg a 112 munkáját, helyes használatát.

Iskolánknak nagy dicsőséget szerzett Matolcsi Hanna (3.b), aki a több,mint 150 pályázó közül a 3. helyet szerezte meg! A díjátadó után Hannának és felkészítő tanárának (Krauszné Takács Júlia) lehetősége volt bepillantást nyerni a segélyhívást fogadó operátorok munkájába, „élesben” is megfigyelve ezt a nehéz és összetett feladatot.  Ezek után nem is volt kérdés, hogy jövőre is nagy lelkesedéssel fogjuk készíteni a rajzokat!