Üdvözöljük

a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola honlapján!

EENA-nap

Az Európai Unió tagállamaiban minden év február 11-én ünneplik az Egységes Európai Segélyhívó Szám Napját (EENA-nap). Ebből az alkalomból Európa-szerte kampányokat, és programokat szerveznek a 112-es segélyhívószám népszerűsítése, és helyes használata érdekében. 2023. február 12-én, a szombathelyi Hívásfogadó Központ is színes programokkal várta az érdeklődőket.

Az ünnep részeként már hagyománynak számít, hogy az általános iskolások körében rajzversenyt hirdetnek. Az idei téma: „112…Hívjam? Ne hívjam?” volt, amire idén rekordszámú, több mint 280 pályamunka érkezett! Iskolánk tavaly már gazdagodott egy 3. helyezéssel, ezért ebben az évben is több rajzzal neveztünk a versenybe, és szerencsére a várt siker sem maradt el: a 3.a osztályból, Krausz Anna rajza második helyezést ért el! Felkészítő tanárával, Szíjj Erzsébettel látogattak el a díjátadó ünnepségre, ahol szép oklevéllel és ajándékcsomaggal készültek a díjazottaknak.

A program azonban itt nem ért véget, hiszen minden készenléti szerv, különböző bemutatókkal, játékokkal, vetélkedőkkel készült, amik során sok-sok emlékkel és tudással gazdagodhattak a gyerekek és az érdeklődők.

Dr. Horváth András Barna r. alezredes úr szavaival zárjuk összefoglalónkat: „jövőre találkozzunk ugyanitt!”