Üdvözöljük

a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola honlapján!

Jáki Nagy Márton nap

A jáki templom alapítója és az iskola névadója tiszteletére rendezett történelmi vetélkedőt hét vendégiskola részvételével tartottuk meg, így a jákiakkal együtt több mint 300 gyermek versenyezhetett a díjakért.
A kicsik csak ügyességi számokban próbálhattál ki magukat, míg a felsősöknek több állomáson a tudásukat is teszteltük Jáki Nagy Mártonról, a templomról, az adott korszakról. Csatacsillagot és csatabárdot kellett hajítani, ágyúgolyót dobni, de volt íjászat, „sárkányölés”, várépítés, dramatizálás, szabadulószoba, akadálypálya, tűzoltó feladatok is. A nap végén a legügyesebbek a Szent György lovagja címért küzdöttek meg egymással. Míg a gyerekek próbálták tudásuk legjavát adni, a szülői munkaközösség tagjai főzték bográcsban az ebédet.
A csapatok között az egyházasrádóci iskola szerepelt a legjobban, őket a jáki iskola 8. osztálya és a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola követte.
A dobogós csapatok és a lovagi viadal első három helyezettje vásárlási utalványokat, egyedi érméket, ajándéktárgyakat s okleveleket vehettek át, az aranyérmes és ezüstérmes csapatok pedig még a balatonfűzfői kalandparkba is kaptak belépőt.
Köszönjük támogatóinknak, hogy hozzájárultak a rendezvény megtartásához!