Üdvözöljük

a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola honlapján!

Petőfi 200 Pécs

Iskolánkból a 6. és a 7.b osztály 3 napos pécsi tanulmányi kiránduláson vehetett részt a Petőfi 200-as pályázat keretében.

A részben pályázatból finanszírozott kirándulás során sok érdekes és izgalmas programban volt részünk. Első nap megmásztuk a Jakab-hegyet, melyről pompás kilátás tárult elénk a Mecsekről, valamint a hegységet felépítő kőzeteket is tanulmányozhattuk. A 15 km-es túránk során alaposan elfáradva érkeztünk vissza a szállásunkra.

A második napon a Pécsi Tudományegyetem Campusait látogattuk meg, ahol városismereti vetélkedővel, a reklámok befolyásoló hatásaival és a művészeti kar csodálatos – a Zsolnay gyár régi – épületeivel ismerkedhettünk meg. Napközben a Janus Pannonius Múzeumban egy múzeumpedagógiai foglalkozáson vehettünk részt, ahol Petőfi koráról tudhattunk meg érdekességeket.

A harmadik nap a reggeli kiadós eső miatt nem az előre tervezett túrára indultunk, hanem a belvárost vettük alaposabban szemügyre. Meglátogattuk a dóm épületét, mindkét dzsámit, láttuk a minaretet és még egy türbébe is ellátogattunk, ahol sok érdekességet tudhattunk meg a törökök koráról.

Rendkívül mozgalmas, élménydús, három nap áll mögöttünk.