A vetélkedőn a 7.b osztály 4 fős csapata vesz részt: Ekbauer Milán, Faragó Noel, Ringhoffer Petra, Tóth János.
Felkészítő pedagógus: Máté Péterné
A vetélkedő témája:
Fenntartható és egészséges étkezés a húsfogyasztás csökkentésével.
A napjainkra kialakult fogyasztói igényeket kielégítő intenzív hústermelés növekedése egyre károsabb hatással van környezetünkre és társadalmunkra. A megművelhető földterületek nagy részét ez az iparág használja, a legfőbb felelősévé válva így a mezőgazdasági tevékenységhez köthető éghajlatváltozásnak, víz- és légszennyezésnek. Ráadásul az intenzív hústermelést állatjóléti és globális társadalmi problémák kísérik, ellehetetlenítve egyes társadalmi csoportok helyzetét.
A résztvevők közben megismerik:
– a mennyiségében kevesebb, minőségében jobb hús fogyasztásának ismérveit és előnyeit;
– az egészséges és húsmentes étkezés gazdag kínálatát, régi, elfelejtett alapanyagait és receptjeit;
– az éghajlatváltozás mérséklésének lehetőségét;
– a helyi és globális környezetvédelmi és társadalmi problémák megelőzését;
– az állatjóléti szempontok előtérbe kerülését.