Üdvözöljük

a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola honlapján!

Európai Diáksport Nap

Iskolánk is csatlakozott az Európai Diáksport Naphoz, így szeptember 23-án 14.00-tól a sportolásé volt a főszerep. Egy 10 perces közös bemelegítéssel kezdődött a program. A zenés-táncos koreográfia minden korosztály számára megfelelőnek bizonyult, hiszen alaposan előkészítette a szervezetet a terhelésre, a fizikai aktivitásra, valamint a hangulatot is megalapozta, mivel az egész iskola együtt mozoghatott, melegíthetett zenei kísérettel.

Ezután az alsósok és a felsősök is külön helyszínen kezdték meg a számukra szervezett mozgásprogram teljesítését. A felső tagozatos osztályok különböző sportágakra alapozott versenyfeladatokat kaptak, mint például kapura rúgás (labdarúgás), kosárra dobás (kosárlabda), távolugrás és váltófutás csapatban. Emellett a 4 sportág mellett megjelent a klasszikus kötélhúzás versenyfeladat is. Itt fontos megemlíteni, hogy a kötélhúzás az iskola melletti parkoló parkjában (zöld területen) történt, ezzel a gyerekek figyelmét felhívva a természetben való testmozgás fontosságára és előnyeire. A kötélhúzás mellett a váltófutás is zöld övezetben zajlott és megjelent egy másik fenntarthatóságot jelentő tényező, hiszen a váltóbotot/ váltóstafétát egy alma jelképezte, amit az utolsó befutó a célbeérést követően megehetett vagy felajánlhatta társai egyikének.

Összesen 5 állomáson mérethette meg magát iskolánk öt felső tagozatos osztálya, akiket minden állomásra az osztályfőnökök is kísértek és teljesértékű tagjai voltak az osztályuknak, azaz ők is részt vettek a feladatok teljesítésében. A felső tagozatban tanító további pedagógusok segítettek az egyes állomásokon az osztályoknak, illetve ismertették az adott állomáson lévő feladatot, versenyszabályokat.