Üdvözöljük

a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola honlapján!

Jáki Nagy Márton Nap

2022. április 25-én iskolánk névadójáról, Jáki Nagy Mártonról, egy hagyományőrző csapatversennyel emlékeztünk meg.

A jáki iskola 11 csapata mellett 9 másik iskola további 10 csapata mérkőzött meg egymással, így összesen 320 diák vett részt a megméretettésen. 13 állomáson keresztül kellett bizonyítani a rátermettségüket, korhű jelmezekben, mind történelmi tudás, mind dramatizálási képesség, versírás, műveltségi feladatok és több ügyességi próba során.

A felújított jáki templom megtekintése után indult a pontokért folyó küzdelem.
Az 1. helyezett a győrvári iskola csapata lett, akik Szelestey Atilla által felajánlott balatonfűzfői kalandparkba nyertek belépőt. A 2. helyezést a jáki iskola 7. osztálya szerezte meg. Míg a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola  csapata a 3. helyen végzett.

A megfáradt résztvevők az SZM szülőknek köszönhetően paprikáskrumlival csillapíthatták éhségüket.

A csapatversenyek után egyéni versenyre is sor került. Szent György lovagjának címét a következő egy évben Horváth Jázmin 6.b osztályos tanuló birtokolja. A címmel együtt elnyerte a jáki önkormányzat felajánlását a Savaria Tömlöc szabadulószobájába való belépőket és egy értékes könyvjutalmat.

Jó hangulatú, eseménydús napot zártunk! Köszönet érte minden résztvevőnek, minden segítőnek, minden támogatónknak és minden vendégünknek!

Az eseményről készült képgaléria elérhető ezen a linken.