Üdvözöljük

a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola honlapján!

Kavics Klub kirándulás

November 12-én került sor, a szülők aktív közreműködésével, a nagyon várt Kavics Klub kirándulásra, Szombathelyre. Délután fél kettőkor, két személygépkocsival indultunk a nagy kalandra.

A magángyűjtemény, amit megtekintettünk, egy csodálatos ásvány és fosszíliagyűjtemény. Hogy a kicsik is értsék, mit fognak látni, korábban megtekintettük a Föld születik című filmet és a szakköri órán adtam a kezükbe fosszíliát, elmagyarázva, hogyan jön létre.

Geguss Zoltán hatalmas szeretettel fogadta a gyerekeket. Mikor a kicsik beléptek a helyiségbe, ahol a gyűjtemény van, hatalmasra nyíltak a gyerekszemek és volt hűűűű, meg hááá, meg ÓÓÓhhh.

Úgy gondolom, a csatolt képek önmagukért beszélnek. Zoltán mindent a kezükbe adott, mindent elmagyarázott, és kitartott a kérdésözönben, mindenre kitartóan és kimerítően válaszolva.

Vendéglátóink finom inni és ennivalóval kínálták a gyerekeket és nagyon örültek a gyerekrajzoknak.

 A gyerekek, nagyjából bő másfél óra múlva fáradni kezdtek. Vendéglátónk egy méretes dobozhoz vezette a csapatot, ami tele volt érdekesebbnél érdekesebb kőzetekkel. Mindenki válaszhatott magának egyet ajándékba. Óriási öröm volt ez a gyerekeknek, ment a tanakodás hosszú percekig! Nagyon nehéz volt a választás!

Aztán magukhoz ölelték kincseiket és hazafelé indultunk.